С какво свързвате Виена, щом чуете за нея? Може би с Моцарт, принцеса Сиси, невероятните дворци, величествената Виенска опера и известните сладкарници?

В тази статия ще обърна вниманието ви към едно различно и емоционално изживяване, с което Виена завинаги ще остане в спомените и сърцата ви.

   Културната и гурме обиколка награда,  ще я разгледам в следващ текст.

Да започнем пътуването си заедно…

В този красив и величествен град се намира едно кътче, което привлича ценителите на качествени забавления и търсачите на адреналин. Място, подходящо за малки и големи, както и  за семейна екскурзия.

„Пратера“ –увеселителен парк с различни атракциони, разположен на голяма площ. Парковачаст, няколкомузея и стадион – всичко това в сърцето на австрийската столица.

Всекитърсач на приключения и емоции, трябва да се отдаде на изкушението, което предлага паркът. Вълнението започва още с прекрачването на прага му. Потапяш се в един магичен свят и фантазиите ти оживяват. Очите ти блестят от възбуда и се въртят заедно с въртележките, чудейки се от къде да започнеш.

    Това е мястото, в което можеш да предизвикваш себе си ида изживееш детските си мечти. Навсякъде около теб се носят смях и весели писъци. Атрактивни заведения и павилиони примамват със своя богат местен асортимент, а ароматът на храната те главозамайва допълнително. Въртележки и влакчета чакат своите първи смелчаци, за да дадат старт на забавата и незабравимите изживявания.

Пълното име на парка  е „Вурстелпратер“. Първото, коетоправи впечатление, когато пристигнеш, е че няма входна такса за да влезеш в увеселителнияпарк. Всеки отделен атракционима своя такава. Можеш да се разходиш свободно сред атракциите, да предизвикаш себе си с тях или да се отдадеш на местни кулинарни изкушения.Ако планът ти включва да се качиш на максимално многосъоръжения, не е най-добрата идея да прекалиш с храната.

Парк „Пратера“ е добре организиран. Навсякъде има разположени шкафчета за лични вещи, за да може спокойно да се насладиш на всяка атракция, без опасения, че докато си с главата надолу, нещо може да изгубиш.

След като направих една бърза обиколка, вече знаех от къде ще започна и къде ще приключа. Развълнуван инетърпелив, едва сдържах детето в себе си.

Оставих раницата и телефона си на предвидените за това места, изпразних джобовете си и бях готов да се кача на първото влакче.

Усещането беше ново. Легнах по корем, закопчаха ме откъм гърба. Бях сам в кабинката и да си призная – леко ме беше страх, но и през ум не ми мина да се откажа.Страх и адреналин изпълваха сърцето ми. Влакчето тръгна, а аз летях като супермен, напред, към нови хоризонти. Направих няколко обиколки и продължих към следващото съоръжение. Спускания, качвания,лудешки смях, трепети, вълнения – това са емоциите, които владееха съзнанието ми през цялото време. Преминах през всички видове Ролеркостери, мокри и сухи въртележки и атракциони. Бързо и неусетно се прехвърлях от едно на друго.

Денят е кратък, а атракции дебнат от всякъде.

Дойде ред малко да забавя темпото и да се кача на Виенското колело. Високо 65 метра , то е символ не само на парка, но и на града. Гледката от него е невероятна! Имах възможност да се насладя на Виена като на длан.Обиколката трае около 20 минути, като се предлагакетъринг с романтичен обяд. Ако сте се качили с половинката си, която обичате до лудост и сте готови да изживеете заедно още много приключения, това е вашето място да се обясните в любов и да паднете на коляно.

Обиколката приключи и се отправих към следващата атракция.

Най – силната емоция, която изпитах по време на престоя си там, беше в къщата на ужасите. На пръв поглед – какво пък толкова – малко паяжина, малко крясъци, нищо особено, но аз лично доста я подцених. Още с прекрачването на прагаи затварянето на вратата зад мен, осъзнах, че няма да е толкова обикновена. Невероятна игра със светлинните ефекти, звукът, въображението и сетивата на хората. Потопих се в един различен свят, потънал в мрак и злокобност.През цялото време не знаех, какво да очаквам и въображението ми работеше на пълни обороти. Преминавах през стаите със затаен дъх и в готовност да се отбранявам, ако се наложи. Една много добра мистична илюзия. Всичко вътре беше толкова завладяващо и непредсказуемо!

Неосезаемо денят наближи към своя край и трябваше да се връщам в хотела. Чувствах се зареден с невероятни емоции и спомени.

Вечерта заслужено дойде време за наслада и на вкусовите ми сетива – Виенски шницел. Вкусната хранабеше придружена от хубава музика и добро настроение. Остатъкът от вечерта премина в обмяна на танцови умения в различен стил.Показах нагрупататрадиционно право българско хоро, а те ми демонстрираха валс и други бални танци. Какъв по – добър завършек на един толкова прекрасен ден?

Човекът е човек, когато е на път. Подкрепям тази мисъл. Винаги се наслаждавам на пътуването и се стремя да извлека максимума от него. Ден като този остава завинаги в съзнанието и носи радост и удовлетворение.

Не се колебайте, а се отправете наедно незабравимо пътуване до този прекрасен атракцион и създайте незабравими спомени и преживявания!